Uporabnikom bodo zvočni opisi in podnapisi kmalu na voljo v več jezikih, so ob Svetobnem dnevu ozaveščanja o digitalni dostopnosti, ki je vsak tretji četrtek v maju (letos 19. maja) napovedali pri Netflixu. Do leta 2023 naj bi bilo mogoče izbrane filme, serije in oddaje spremljati z zvočnimi opisi in podnapisi v več kot 20 jezikih.

Netflix
(Foto: Netflix)

Heather Dowdy, ki je pri Netflixu zadolžena za dostopnost je povedala, da se bodo spremembe na področju dostopnosti začele dogajati že ta mesec, do leta 2023 pa bo njihova knjižnica izbrane filme, serije in oddaje ponujala v več kot 20 jezikih, ki bodo opremljeni z zvočnimi opisi in podnapisi. Med njimi so Španščina, Portugalščina, Korejščina in Francoščina.

Filmi, serije in oddaje, ki bodo opremljeni z zvočnimi opisi in podnapisi, bodo vsebovale tudi posebne oznake. Kot kaže, pa bodo oznake vidne le na spletu in na iOS napravah.

Heather Dowdy pa se je dotaknila tudi zbirke filmov in serij z naslovom “Celebrating Disability with Dimension.”. Zbirka ponuja več kot 50 filmov in serij, ki pripovedujejo zgodbe o invalidnih osebah, te pa si je že mogoče ogledati na Netflixu

Pri Netflixu si v prihodnosti želijo ponuditi vsebine čim širši javnosti. S tem pa ciljajo tudi na osebe s posebnimi potrebami, saj je ljudi, ki imajo težave z vidom ali sluhom na svetu ogromno.

Deli članek