Telekom Slovenije bo z majem 2022 brezplačno dvignil osnovno hitrost interneta na do 1 Gbps na dveh fiksnih paketih.

Telekom Slovenije

Brezplačne nadgradnje bodo deležni uporabniki na optičnem omrežju. Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, bosta hitrost interneta na do 1000/100 Mbps kot osnovno vključeno hitrost dobila paketa NEO Svet C in NEO SuperNet. Seveda pa je možno hitrost interneta na do 1000/100 Mbps nadgraditi tudi ostale NEO pakete.

Telekom Slovenije je tako postal drugi operater, ki je dvignil osnovno internetno hitrost na do 1 Gbps. Slednje je pred njim že storil Telemach, ki ponuja hitrost na do 1000/100 Mbps v paketu EON Premium.

Telekom Slovenije upravlja z največjim in najsodobnejšem dostopovnim optičnim omrežjem v državi. Priklop namreč nudijo že več kot 411.000 gospodinjstvom, kar je več kot polovica vseh slovenskih gospodinjstev. Zgolj v letu 2021 so priklop na optično omrežje omogočili 42.150 dodatnim gospodinjstvom. Zmogljivo omrežje zagotavlja visoke hitrosti internetnega dostopa gospodinjstvom in podjetjem po vsej Sloveniji. Hkrati pa ostalim slovenskim operaterjem nudijo možnost uporabe njihovega omrežja, da storitve nudijo tudi tam, kjer nimajo lastne infrastrukture. Vrednost investicije, ki jo Telekom Slovenije letno namenja v širitev in razvoj omrežja ter IKT infrastrukture presega 100 milijonov €.

Deli članek