Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica pripravlja tudi letos, skupaj z Lions klubi severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica in s Centrom za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica, Javnim zavodom za šport Nova Gorica že 8. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev »Tečem, da pomagam«.

Tečem, da pomagam

Dogodek bo potekal v soboto, 14. maja 2022, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici. Prireditev, ki vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču, je primerna za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve. Ob doniranem prispevku vsak prejme lističe za štetje krogov. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena plačevanju najemnine za prostore Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Svoj prispevek pa bo namenilo tudi podjetje Arctur, ki letos praznuje 30-obletnico delovanja. Za vsak prehojen ali pretečen krog bodo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica namenili 50 centov za namen rehabilitacije slepih in slabovidnih na osebni ravni.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi dodatne dejavnosti, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico, , novogoriški Center za krepitev zdravja pa bo pripravil stojnico s predstavitvijo svojih programov, merili bodo krvni tlak, holesterol in krvni sladkor. Udeležencem bosta na voljo tudi analiza telesne mase in prehransko svetovanje dietetika.

Deli članek