V Divači bodo postavili 4 nove hiše za osebe v duševnem razvoju. Hiše bodo namenjene za varovance Doma na Krasu z motnjami v duševnem in telesnem razvoju in težavami v duševnem zdravju.

Hiše
(Foto: Primorske novice)

Gre za 26 novih stanovalcev, ki se bodo naselili v hiše predvidoma konec tega poletja. Ta odločitev pa je naletela na nasprotovanje domačinov, saj so oblikovali civilno iniciativo in zbrali cca. 400 podpisov in s tem izrazili nasprotovanje. Domačini so povedali, da za novih 26 stanovalcih želijo pridobiti več informacij, prav tako je število oseb, ki naj bi stanovali v teh hišah za Divačo preveč – kot so še navedli, ima Divača 1700 prebivalcev in želijo, da se v nove hiše vseli okoli 10 stanovalcev.

“to so nevarni, napadalni ljudje” je bil eden izmed komentarjev na televiziji. Kot so poročali nekateri mediji, pa zaradi teh ljudi v teh krajih ni prav nič več kriminala ali nezaželjenih dogodkov. Prav tako bodo nad stanovalci izvajali redni nadzor in ne bodo prepuščeni sami sebi.

To je še ena izmed žalostnih zgodb, ki se dogaja pri nas. In dejstvo je, ko je potrebno preiti iz besed k dejanjem, se zadeve velikokrat zataknejo, še bolj žalostno pa je to, da ravno na takih ljudeh, ki imajo – ne po svoji krivdi – življenjske težave in posebne potrebe.

Deli članek