Avtomobili Google Street View bodo 14. marca ponovno obiskali številna slovenska mesta. Med večjimi mesti, kot so Ljubljana, Maribor in Kranj, se bodo avtomobili zapeljali tudi po manjših mestih kot so Kranjska Gora, Kočevje, Ptuj, Velenje, Črnomelj, Trbovlje itd.

Google Street View

Google bo s ponovnim obiskom osvežil posnetke Google Street View, ki deluje znotraj aplikacije Google Zemljevidi oz. Google Maps. S pomočjo Google Street View lahko uporabniki obiščejo številna mesta, si ogledajo različne kraje in naravne znamenitosti. Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija (spreminjajo se ulice, mesta…), do sprememb na tem področju pa prihaja tudi v Sloveniji. Storitev Google Street View v Sloveniji deluje že 15 let.

Google pred objavo posnetkov zamegli obraze oseb in registrske številke vozil. S tem poskrbijo za varovanje zasebnosti posameznika. Street View omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov s klikom na “Prijavi težavo” pri vsakem posnetku. Tako lahko uporabnik zahteva zameglitev njegove hiše, vozila ali sebe.

Načrt o vožnji Google Street View avtomobilov si lahko ogledate na tej povezavi

Deli članek