Slovensko Sberbank banko, ki je bila v ruski lasti je kupila NLB. Do nakupa je prišlo takoj za sankcijami, ki jih je uvedla Evropska Unija proti ruskim podjetjom zaradi vojaškega napada na Ukrajino iz strani Rusije.

N Banka

Komitenti Sberbank banke so bili konec prejšnjega tedna zelo zaskrbljeni, kaj se bo zgodilo z banko. V ponedeljek in torek so bile zaradi sankcij poslovalnice Sberbank zaprte, prav tako se ni izvrševal plačilni promet, omogočeno je bilo le poslovanje s kartico in dvig gotovine na bankomatih do 400 € na dan. Tako je v torek zvečer prišlo do hitre odločitve in Sberbank banko kupila NLB. S tem je bilo omogočeno nadaljno poslovanje banke, strankam pa nemoten dostop do denarnih sredstev.

Prva sprememba, ki jo bo deležna Sberbank banka je novo ime. Ta se bo imenovala N Banka. Kot so še zapisali, bo naslednji korak integracija Sberbank banke v NLB skupino. Kaj točno to pomeni še niso razkrili, vse informacije pa bodo podali pravočasno.

Zaenkrat se za komitente Sberbank banke oz. N Banke ne spremeni nič – transakcijski računi, kartice in poslovanje ostaja nespremenjeno.

Deli članek