A1 Slovenija je danes, 25.2.2022 vsem svojim mobilnim in fiksnim uporabnikom omogočil brezplačne klice v mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini ter brezplačne klice ter prenos podatkov med gostovanjem v Ukrajini.

A1 Slovenija

Kot so sporočili iz A1 Slovenija, so omogočeni brezplačni klici iz mobilnega in fiksnega omrežja A1 v vsa mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini v obdobju naslednjega meseca dni.

Poleg brezplačnih klicev v Ukrajino, je uporabnikom A1 Slovenija, ki se ta trenutek nahajajo v Ukrajini omogočil brezplačne klice in brezplačen prenos podatkov v vseh mobilnih omrežjih, s katerimi ima A1 Slovenija sklenjeno pogodbo o mobilnem gostovanju. Uporabniki A1 Slovenija lahko v Ukrajini gostujejo v mobilnih omrežjih: Kyievstar, MTS in Life. Slednje prav tako velja za obdobje naslednjega meseca dni, so še sporočili za Portal100.si.

Rusija je včeraj, 24. februarja izvedla obsežno vojaško invazijo na Ukrajino. Danes se je ruskim vojakom uspelo prebiti do glavnega mesta Kijev, prav tako so prevzeli nadzor nad jedrsko elektrarno v Črnobilu. Mediji so žal že poročali o smrtnih žrtvah, tako med vojaki kot civilisti. Celotno dogajanje lahko spremljate v ostalih medijih.

Deli članek