Domača krimi TV-serija V imenu ljudstva se z drugo sezono na televizijo vrača 20. februarja, so sporočili iz RTV Slovenija.

V imenu ljudstva
(Foto: RTV Slovenija)

Tako kot v prvi sezoni, bo tudi v drugi 8 epizod. Prva epizoda bo zaradi zimskih olimpijskih iger izjemoma na sporedu ob 20.20 uri, vse ostale pa ob 20.00 uri na TV Slovenija 1.

Tokrat bodo v ospredju korupcijske afere v farmacevtsko – zdravstvenih poslih

Nika, Borut, Sebastijan, Tomaž, Majda in njihovi sorodniki, prijatelji in kolegi se po kratkem zatišju odkritij gradbenih malverzacij v prvi sezoni, nehote zapletejo v nove korupcijske afere, tokrat lokalnih in globalnih medicinsko – farmacevtskih poslov. Resnicoljubna odvetnica Nika, ki je v sebi še vedno najprej čuteča oseba, šele nato pa strastna odvetnica in iskalka pravice, težko razume, da obstajajo ljudje, ki so zmožni za zaslužek poteptati in uničiti življenja preprostih, poštenih ljudi.
Medtem ko se Nika srčno ukvarja s Sebastijanom in njegovim umirajočim očetom, odvetnikom Jožetom Zajcem, se prek službenega primera zaplete v usodo družine pokojnega zdravnika Dušana Kalana, njegove zlomljene žene, uničene hčere Žive in medijskega cirkusa, ki je povzročil propad družine.
Hkrati Borut, ob raziskovanju nepravilnosti pri naročanju farmacevtskih gigantov, nevede vstopi v korupcijsko mrežo, ki je pokopala tudi že Dušana Kalana. Borut spozna matico kriminalnih povezav, ki ga vpne med dva bregova deroče in smrtonosne reke. Borut, ki se zave, da z Niko rešujeta isti primer, mora mimo Nikinega vedenja igrati dvojno vlogo, na kocki pa visijo Majdino, Nikino in Tomaževo življenje; in, seveda, tudi njegov odnos z Niko.

Osrednja igralska zasedba v seriji V imenu ljudstva pa je: Ajda Smrekar (Nika), Rok Vihar (Borut), Urban Kuntarič (Sebastijan), Brane Grubar (odvetnik Jože Zajc), Vesna Jevnikar (Nikina mama Majda), Branko Završan (Nikin oče Tomaž), Lučka Počkaj (novinarka Danijela), Jernej Gašperin (Peter), Lucija Harum (odvetnica Špela), Karin Komljanec (odvetnica Sabrina) in Vlado Novak (Nikin dedek Miro, upokojeni kriminalist).

Pridružili pa se jim bodo tudi: Gaja Filač (Živa), Helena Peršuh (Živina mati Anica), Primož Pirnat (inšpektor Verbič), Primož Vrhovec (direktor Slatenšek) in Janez Starina (čebelar Božo).

Deli članek