Nova slovenska mobilna aplikacija za izkazovanje pogoja PCT omogoča, da na njo shranimo QR kodo ter naložimo fotografijo osebnega dokumenta.

Marko PCT
(Foto: Marko PCT)

S tem je posamezniku prihranjenega kar nekaj dela in časa. Čeprav ste imeli PCT potrdilo shranjeno na telefonu, je še vedno potrebno pokazati “fizični” osebni dokument. Mobilna aplikacija Marko PCT pa omogoča, da na njo shranimo oboje – tako QR kodo PCT potrdila kot osebni dokument.

Mobilna aplikacija Marko PCT je na voljo za mobilne telefone z operacijskim sistemom Anroid in iOS. Postopek namestitve je zelo enostaven – namestite aplikacijo, nato skenirajte QR kodo PCT potrdila in naložite fotografijo osebnega dokumenta. Aplikacija ne zahteva nobene registracije. Za vse, ki se testirate aplikacija omogoča hitro zamenjavo QR kode PCT potrdila, saj je ta z vsakim testiranjem drugačna.

Aplikacija Marko PCT ima še eno pozitivno lastnost, saj je popolnoma brez oglasov. Razvijalec pa zagotavlja, da podatka – tako QR koda PCT potrdila in fotografija osebnega dokumenta ostaneta zgolj na mobilni napravi lastnika.

Prenesite aplikacijo:

Android verzija

iOS verzija

Deli članek