Na spletni strani Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) so objavili seznam slovenskih smučišč, kjer lahko slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci smučajo ugodneje.

Smučar
(slika je simbolična)

Pogoj za pridobitev popusta je predložitev izkaznice Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ob nakupu smučarske vozovnice. Spremljevalec slepe ali slabovidne osebe je do popusta upravičen ob prisotnosti slepe ali slabovidne osebe, ko kupi smučarsko vozovnico. Na smučiščih je potrebno upoštevati pogoj PCT.

Na Krvavcu prejmejo slepi in slabovidni 50% popusta, na vseh ostalih pa 100%, to pa so: Mojstrana, Ski Bor (Črni vrh nad Idrijo), Rimski vrelec (Kotlje), Celjska koča, Bukovnik, Soriška planina, Cerkno, Vogel, Mariborsko Pohorje in RTC Žičnice Kranjska Gora. Spremljevalec slepe ali slabovidne osebe prejme 50% popusta na smučiščih Krvavec, Vogel, Mariborsko Pohorje in RTC Žičnice Kranjska Gora, na vseh ostalih iz zgornjega seznama pa 100%. Na smučišču Kanin je cena vozovnice 1 €, tako za slepega ali slabovidnega kot tudi za spremljevalca.

Deli članek