Včeraj se je ob 5. uri zjutraj začel že sedmi 28-urni dobrodelni maraton Radia 1 in DM, ki je trajal do 9. ure danes zjutraj. Poslušalci so zbrali za pomoč družinam v stiski rekordnih 1.042.799,66 €!

28-urni dobrodelni maraton
(Foto: Radio 1)

Gre za najdaljši Denis Avdič šov, ki se že tradicionalno odvije pred božičem. Namen 28-urnega dobrodelnega maratona v sklopu Denis Avdič šova je zbiranje denarnih sredstev za pomoč družinam v stiski. Poslušalci so tako med najdaljšim Denis Avdič šovom lahko poslali SMS s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in prispevali 1 oziroma 5 €. Prav tako so lahko denarni prispevek oddali v vseh DM poslovalnicah po Sloveniji.

Za koga se zbira denar?

Kot so zapisali na svoji spletni strani, so družine skrbno izbrali, da gre denar tistim, ki ga res potrebujejo. Eno izmed zgodb družin objavljamo spodaj.

“Dragan se že celo življenje bori za svoj prostor pod soncem. Že kot otroka sta ga starša zapustila in to je bila usoda, ki ga je družila tudi z njegovo ženo Petro, ki je prav tako odraščala brez staršev. Ker hoče biti boljši starš svojima hčerkama, jima daje vso ljubezen, ne more pa poskrbeti za njuno popolnoma brezskrbno otroštvo. Živijo v stari hiši, ki ima streho iz blata in slame, prepušča skozi stene in je izredno mrzla. Ker nimajo drv, Dragan pove, da včasih v peči sežge kakšne smeti in veje, da se hčerki lahko stuširata s toplo vodo. Dragan bi si želel tudi, da bi lahko kupil hčerkama in sebi vsaj kakšen dodaten kos oblačila, tako pa ima samo ene hlače, ki jih nosi ves teden, nato pa enkrat na teden opere.” (Vir: Radio1.si)

Letos so se Denis Avdič, Jana Morelj in Miha Deželak z 28-urnim dobrodelnim maratonom vrnili nazaj na mestni trg pred mestno občino Ljubljana. Zaradi epidemije Covida-19, so lansko leto oddajali iz svojega studia.

Najdaljši Denis Avdič šov pa so tudi letos popestrili različni glasbeni in drugi gostje. Med njimi so bili: Modrijani, Vedeževalec Blaž, Damjan Murko, Nika Zorjan, Tomaž Kavčič, skupina Zvita feltna, Igor Mikič, novinarji različnih medijev, športniki in drugi.

Že lansko leto je bil presežen milijon, saj je bilo zbranih kar 1.037.313,54 € .

Deli članek