Nova funkcija, ki so jo pred kratkim dodali v Zemljevide pri podjetju Google prikazuje gnečo na posameznih območjih.

Google Zemljevidi

Če ste posodobili aplikacijo Google Zemljevidi na vašem telefonu na najnovejšo različico, ste morda že opazili novost, ki so jo dodali. Zemljevidi zdaj prikazujejo gnečo na posameznih območjih kot so središča mesta, nakupovalni centri in restavracije.

Vse, kar je potrebno narediti je, da odprete Google Zemljevide in na zemljevidu poiščete zelo obiskane točke (nakupovalni centri, središča mest itd.). Na zemljevidu se izpiše “Območje z gnečo”, ki je označeno z oranžno barvo in ga obdaja črtkana črta. Funkcija deluje v realnem času in je na voljo tudi v Sloveniji, tako na napravah Android kot iOS.

Ob posamezni lokaciji se ob kliku na ikono takoj izpiše stanje gneče in tudi graf, ki prikazuje obiskanost na določene dneve ob določeni uri (npr. v sredo ob 20. uri).

Kako deluje funkcija?

Podatke prejema anonimno od uporabnikov Zemljevidov in s pomočjo algoritmov izračuna gnečo glede na uporabnike in glede na prostor (kvadratne metre). Preprosteje povedano, več kot je na enem mestu uporabnikov z naloženimi Zemljevidi, večja gneča bo prikazana. Če si lastite pametni telefon, imate Googlove zemljevide v večini primerov že nameščene, kar zagotavlja zelo natančnost podatkov v realnem času.

Deli članek