Včeraj smo pisali, da je spletna stran Partis.si na naslovu https://www.partis.si/ nedosegljiva že več kot 3 dni, poročali pa smo o spletnem naslovu v3.partis.si, kjer so vzpostavili beta stran Partis.si.

Partis

Danes zjutraj, pa se je na naše presenečenje, ob obisku naslova “partis.si”, pojavilo prijavno okno za vpis z uporabniškim računom. In ne boste verjeli, spletna stran dejansko deluje. Sicer še veliko funkcij ni na voljo, kot so zapisali v novici, delajo s polno paro, da bi portal čimprej deloval nemoteno.

“Pozdravljeni,

dobrodošli na beta različici Partis.si!

Temelji portala so postavljeni čisto iz nule, kar pomeni, da smo zdaj lahko boljši, hitrejši in imamo večje kapacitete obiska. Včeraj smo dosegli več kot pol milijona povezav in stran se ni sesula. Ha! 🙂

Beta različica portala pomeni, da ima stran še napake, katere dnevno odpravljamo, zraven pa razvijamo še manjkajoče funkcije (klepet, forum,…). Zato vas prosimo za malo potrpljenja, če boste naleteli na funkcije, ki še ne delujejo dobro. Veseli bomo, če nam napake portala tudi sporočite na beta@partis.si

OPOZORILO: VSEM uporabnikom smo dodelili 500 GB uploada. Odstranili smo tudi vse bane in opozorila. Enjoy! 🙂

Velika HVALA gre našim zvestim nalagalcem in skupinam! Še posebej DrSI, metalcampu, n33derju in ostalim, ki ste prispevali ogromno materiala v zadnjih dneh. Zahvaljujemo se tudi podpornikom in zvestim uporabnikom portala v preteklih mesecih. <3

Res je trajalo dolgo, da je portal prišel nazaj. Zakaj? Ker stvari niso šle po planu kot bi lahko, npr. da smo testirali novo grafično podobo portala, ki se žal ni obnesla. Ali pa, da smo stestirali vse odprtokodne opcije portala, ki tudi niso delovale, sledilniki so se sesuvali in smo jih na novo spisali in podobno. Veseli smo, da ste kljub vsemu ostali naši zvesti uporabniki. HVALA.”

Naše prve ugotovitve so, da je upload (prenos gor) in download (prenos dol) ostal takšen kot prej, prav tako so ostali nespremenjeni uporabniški statusi. Če statistika ne laže, je trenutno v bazi nekaj več kot 260.000 uporabniških računov. Na prijavni strani si zdaj lahko z obrazcem na vaš email, s katerim ste bili registrirani obnovite račun, v kolikor ste pozabili geslo. Registracija novega računa pa do tega trenutka še ni možna, saj na prijavni strani ta opcija še ni vidna, jo bodo pa najverjetneje dodali kmalu.

Spletna stran Partis.si je od meseca marca delovala v okrnjeni obliki, saj je prišlo do požara v podatkovnem centru OVHCloud v franciji. Po neljubem dogodku, so se v osebju odločili, da bodo stran prenovili. Partis.si v3 so načrtovali že pred 5 leti, vendar do prenove do tega trenutka ni prišlo. V kolikor se vam ob vpisu url naslova “Partis.si” še vedno pokaže sporočilo “Stran v nadgradnji”, obiščite naslov “v3.partis.si”.

Deli članek