Plačevanje s karticami postaja eno izmed sodobnejših načinov poslovanja, katerega se poslužuje vse več ljudi. Omogoča nam brezgotovinsko plačevanje v spletnih in fizičnih trgovinah, plačevanje različnih storitev in podobno.

Pos terminal s kartico

V podjetju Mastercard se zavedajo, da kartice uporabljajo različne skupine ljudi, med katere sodijo tudi slepi in slabovidni. Zato so pripravili prvo Mastercard kartico Touch Card, ki bo do slepih in slabovidnih nekoliko prijaznejša. Poslovanje s kartico ostaja nespremenjeno, kartica se namreč razlikuje po zunanji obliki, in sicer po zarezi. Kreditne kartice imajo na robu ovalno vdolbino, debitne kartice se ponašajo s kvadratno, predplačniške kartice pa s trikotno vdolbino. To v praksi pomeni, da bodo slepi in slabovidni lahko prepoznali vrsto plačilne kartice, ki jo bodo želeli uporabiti.

Novost bo zagotovo zanimiva za mnoge ljudi, če predpostavimo, da ima z vidom na svetu težave kar dve milijardi ljudi. Način uporabe kartice ostaja enak, tako je združljiva z vsemi plačilnimi terminali in bankomati.

Deli članek