Podjetje Apple je v okviru storitve Apple Music predstavilo nov naročniški paket Apple Music Voice. Gre za naročniški paket, katerega se bo upravljalo z glasom preko Applovega asistenta Siri.

Apple Music Voice
(Foto: The Verge)

Apple Music je storitev za pretakanje glasbe brez oglasov, ki vam omogoča poslušanje več kot 90 milijonov skladb in skladb iz vaše glasbene knjižnice ter na tisoče različnih seznamov predvajanja.

Nov naročniški paket Apple Music Voice bo tako postal dostopen za večje število ljudi, saj ne bo potrebno “iskati” željene skladbe, albuma ali izvajalca na klasičen način, ampak bo to za nas naredila Siri, prav tako bo mogoče predvajati številne sezname predvajanja, ki bodo dostopni z enostavnim glasovnim ukazom. Z glasovnimi ukazi pa bo mogoče tudi upravljati s predvajalnikom, kot na primer preskakovanje skladb.

Na nov paket Apple Music Voice se lahko naročite na dva načina – preko asistentke Siri, kjer izgovorite »Hey Siri, start my Apple Music Voice trial« ali pa v aplikaciji Apple Music izberete naročniški paket Apple Music Voice. Prvih 7 dni je paket na voljo brezplačno, če se naročite s pomočjo asistentke Siri. Paket Apple Music Voice lahko uporabljate na vseh napravah, kjer je nameščena asistentka Siri, vključno z HomePod mini, AirPods ali iPhone.

Kot rečeno, naročniški paket Apple Music Voice se upravlja zgolj z glasom, zato je tudi naročnina nižja in sicer znaša 4,99 ameriških dolarjev na mesec namesto 9,99 ameriških dolarjev na mesec (kot je cena za osnovni Apple Music paket v ZDA).

Paket Apple Music Voice bo dostopen v 17 državah predvidoma v novembru, med njimi pa ni Slovenije.

Države, kjer bo Apple Music Voice na voljo so: Avstralija, Avstrija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Hongkong, Indija, Irska, Italija, Japonska, Mehika, Nova Zelandija, Španija, Tajvan, Združeno kraljestvo in ZDA. Kdaj bodo naročniški paket Apple Music Voice ponudili v ostalih državah pa zaenkrat še ni znano.

Deli članek