Zaradi ameriške blokade, katero ima podjetje Huawei, posledično pa ne morejo na svojih pametnih mobilnih telefonih uporabljati Googlovih storitev, so konec lanskega leta prodali svojo blagovno znamko Honor. To pomeni, da imajo pametni mobilni telefoni Honor ponovno na voljo GMS (Google Mobile Services) – če skrajšamo, nameščene so lahko Googlove aplikacije kot so: Youtube, gMail, Google Maps, Google Drive, Google Photos itd.

Honor 50

Prvi pametni mobilni telefon, ki bo v Evropi na voljo z GMS je Honor 50. Telefon ima vgrajen mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 778G 5G. Telefon bo opremljen z zaslonom s s 16,7-centimetrsko oziroma 6,57-palčno diagonalo, hitrost osveževanja pa je 120 hercev. Telefon ima štiri kamere ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk, 8 milijonov slikovnih točk in dve kameri ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Sprednja kamera pa ima ločljivost 32 milijonov slikovnih točk.

Ostale specifikacije so še: Baterija kapacitete 4.300 miliamper ur, hitro polnjenje moči 66W, podpora mobilnega omrežja 5G, nameščen operacijski sistem Android 11 s prevleko Magic UI 4.2.

V Evropi bosta na voljo dve različici telefona. Prva s 6 GB rama in 128 GB prostora, druga različica pa z 12 GB rama in 256 GB prostora.

Za prvo različico se bo cena začela pri 499 €, za drugo različico pa pri 599 €.

Deli članek