Po tem, ko so bili podražitve deležni američani, so zdaj prišli na vrsto še nekateri uporabniki na območju Evrope.

Netflix

Podjetje Netflix bo v prihodnosti vložilo nekoliko več denarja v lastno produkcijo filmov in serij. To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj se zvišuje naročnina na nekaterih paketih.

Podražitve so bili med drugim deležni uporabniki v Avstriji, Nemčiji in Lihtenštajnu. Paket osnovni ostaja nespremenjen, tako bo naročnina še vedno 7,99 € na mesec. Paket Standard se je podražil za 1 €, naročnina je po novem 12,99 € na mesec. Paket Premium pa se je podražil za 2 €, nova naročnina je 17,99 € na mesec.

Osnovni paket uporabniku omogoča ogled vsebin na eni napravi z nižjo ločljivostjo in možnostjo prenosa video vsebin na pametni mobilni telefon ali tablico. Paket žStandard omogoča ogled vsebin na dveh napravah istočasno v visoki ločljivosti. Paket Premium pa ponuja ločljivost Ultra HD in ogled ter prenos vsebin na štirih napravah.

V Sloveniji zaenkrat cene ostajajo nespremenjene – če gledamo pakete v vrstnem redu se naročnina začne pri 7,99 €, 9,99 € in 11,99 € na mesec. Potrebno pa je dodati, da nekaterih vsebin, ki so na voljo v drugih državah v Sloveniji ni možno gledati.

Deli članek