Duo Simi (Simona in Miha Jakopin) sta izdala svoj drugi album z naslovom Kakor eno. Na albumu se nahaja 11 skladb, kot je zapisano na njuni spletni strani, večina skladb govori o ljubezni.

Duo Simi - Kakor eno naslovnica

Nekatere skladb sta Simona in Miha že predstavila, nekatere pa še ne in jih lahko slišite na novem albumu.

Ob izidu albuma Kakor eno sta zapisala sledeče:
“Z velikim veseljem sporočava, da je izšla najina nova zgoščenka z avtorsko glasbo. Izdaja albuma se je zaradi razmer glede virusa precej zavlekla, vendar nama je končno uspelo in na to sva ponosna. Na zgoščenki je 11 avtorskih skladb, za katere sem vso glasbo napisal sam, h katerim sem dodal še 3 besedila. Poleg mene se na zgoščenki predstavi še 5 avtorjev besedil. Naslovna skladba albuma je skladba Kakor eno, katere besedilo nama je napisal prijatelj, naš znani gledališki igralec in režiser Roman Končar.”

Kdo sta Simona in Miha (Duo Simi)?
“V najinem umetniškem imenu sva združila prvi dve črki najinih imen in tako je nastal Duo SIMI.
Kljub najini okvari vida želiva sporočiti vsem, da je najino življenje prav tako bogato in polno lepih trenutkov. Z nekaj truda, dobre volje in vztrajnosti lahko dokaževa sebi in drugim, da zmoreva in lahko tudi doseževa svoje cilje. Eden takih je tudi izdaja zgoščenke z najino avtorsko glasbo. Glasba je ena izmed tistih stvari, ki naju bogati, osrečuje daje moč in veselje. Plod te pozitivne energije pa je ta najin prvi glasbeni izdelek, na katerega sva zelo ponosna, saj z glasbo razveseljujeva sebe in zabavava tudi druge.
V življenju se vedno drživa besed, ki sva jih zapisala v refrenu ene od najinih skladb:
Požvižgaj se na vse to, upaj, da bolje bo! Življenje kratko je, uživaj ga nadvse!”.

Deli članek