Na splet so v preteklih dneh zašle nove informacije o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu OnePlus 9RT, kateri bo kmalu v prodaji. Iz podatkov je razvidno, da bo na voljo več različic telefona, med njimi pa ne bo prav velike razlike v ceni. Pa poglejmo:

OnePlus 9 R
(Foto: OnePlus 9 R)

Pametni mobilni telefon OnePlus 9 RT naj bi imel vgrajen mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 870. Zaslon bo AMOLED s 16,6 centimetrsko oz. 6,55-palčno diagonalo z ločljivostjo FHD+ ter frekvenco osveževanja 120 hercev.

Sistemski pomnilnik naj bi bil LPDDR4 v velikosti 8 GB in 12 GB, za shranjevanje podatkov pa bo na voljo 128 GB ali 256 GB (odvisno od različice). Fotoaparat na telefonu bo prav tako zelo zmogljiv – glavni fotoaparat naj bi bil opremljen s tipalom 50 slikovnih milijona točk, preostala dva fotoaparata pa bosta imela 16 in 12 milijona slikovnih točk. Spletna kamera za video pogovore pa bo imela ločljivost 16 milijona slikovnih točk.

Baterija bo zelo zmogljiva – kapaciteta baterije bo kar 4.500 miliamper ur. Sprednji in zadnji del telefona bo opremljen z zaščitnim steklom Gorilla Glass, okvir pa bo izdelan iz aluminijeve zlitine. Telefon bo imel vgrajen tudi bralnik prstnih odtisov, dvojni zvočniki, podpora za NFC, GPS, Wi-fi in 4G/5G povezljivost.

Za konec lahko še dodamo, da bo to prvi telefon OnePlus z novim operacijskim sistemom Android 12 in njihovo “prevleko” Oxygen 12. Cene pa se bodo gibale med približno 400 in 550 € (odvisno od različice telefona).

Različice telefona pa bodo sledeče: 8 GB ram in 128 GB prostora, 8 GB ram in 256 GB prostora in 12 GB ram in 256 GB prostora.

Deli članek