Včeraj so v podjetju LPP v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana ter Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana, začeli z izvajanjem pilotnega projekta prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Klinko kavalir
(Foto: Facebook / LPP)

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem po celotnem območju UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v klinike, ki delujejo pod okriljem UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana, v času izvajanja pilotnega projekta pa bo sofinanciran iz evropskih sredstev projekta TRIBUTE – inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE.

Kako do Klinko Kavalirja?

Posamezniki, ki potrebujejo prevoz s Klinko Kavalirjem, ga lahko pokličejo na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30 in se dogovorijo za brezplačen prevoz med poljubnima točkama znotraj območja UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. Ob sobotah, nedeljah in praznikih Klinko Kavalir ne vozi.

Uporabniki se lahko od doma na pot podajo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom, izstopijo na katerem izmed postajališč v bližini, od tam pa jih Klinko Kavalir brezplačno popelje do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja tudi za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Tem priporočamo parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini (priporočamo parkiranje na parkirišču Povšetova).

(VIR: LPP.si)

Deli članek