Ministrstvo za infrastrukturo z današnjim dnem uvaja dve vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu.

Avtobus

Vikend vozovnica za družine in skupine

Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam do 5 oziroma 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok star do 14 let, neomejeno število potovanj v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 € za družine ali skupine do 5 oseb in 30 € za družine in skupine do 10 oseb.

Vikend popusti 75%

Ob sobotah, nedeljah in praznikih vsak posameznik na vozovnico prejme 75% popusta v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu.

Popusti veljajo eno leto (do 30.6.2022) za vožnje po Sloveniji.

“Ugodnosti, ki bodo v veljavi od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2022 se uvajajo z namenom dodatne spodbude za ponovno oživitev javnega potniškega prometa po epidemiji COVID-19 kot ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo poziva vse potujoče, posebej pa družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, da preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji.” so navedli na spletni strani Ministrstva.

Če bo zanimanja s strani ljudi veliko, bodo popuste obdržali tudi po 30.6.2022, so še zapisali na spletni strani.

Deli članek