Telekom Slovenije je naznanil, da z Junijem vsem svojim uporabnikom brezplačno vklaplja dostop do njihovega 5G mobilnega omrežja.

5G

To pomeni, da bo lahko 5G omrežje uporabljal vsak, ki ima ustrezno Usim ali Esim kartico. Izpolnjena pa morata biti še dva pogoja – nahajati se na območju s 5G pokritostjo in imeti telefon, ki podpira 5G povezljivost. Telekom Slovenije trenutno pokriva več kot 33% prebivalstva s 5G omrežjem na frekvencah 2600 in 3600 MHz.

5G omrežje je bilo dostopno samo naročnikom paketov “5G” ali pa z doplačilom na opcijo 5G na kateremkoli drugem naročniškem paketu.

Če boste želeli imeti višjo hitrost prenosa podatkov v 5G omrežju, bo še vedno potrebno doplačati 6 oziroma 3 €. Višja hitrost trenutno znaša 450/100 Mbps, brez doplačila pa imajo omenjeno hitrost naslednji paketi: Naj 5G, Gluhi A, Platinum A, Platinum B in Mobilni Net Neomejeni 5G. Vsi ostali paketi imajo nižjo hitrost prenosa podatkov – kakšna je končna hitrost, je odvisno od naročniškega paketa. 5G omrežje se vsem vklopi samodejno, v kolikor pa se to ne zgodi, pa lahko uporabnik pošlje SMS s ključno besedo “5G” na 1918 ali pa ga vklopi v Mojem Telekomu. Enako velja tudi za zakup višje hitrosti.

Deli članek