Telekom Slovenije je dne 1.6.2021 spremenil vrstni red nekaterih televizijskih programov. Gre predvsem za programe, ki se nahajajo na začetnih pozicijah.

Telekom

Sprva je bilo rečeno, da bo Telekom Slovenije spremenil vrstni red samo tistim naročnikom, ki si niso razvrščali TV programov po svoje. Vendar so vrstni red spremenili čisto vsem. To pomeni, da si boste morali ponovno nastaviti vrstni red TV programov, v kolikor ste si sami urejali shemo.

Razlog, da so na Telekomu čisto vsem spremenili vrstni red TV programov, so na Twitterju za Portal100.si pojasnili takole:
“Žal se je šele naknadno izkazalo, da je zaradi ustrezne učinkovitosti sistema in zagotavljanja optimalne uporabniške izkušnje potrebna ponastavitev TV-programov vsem naročnikom televizije. Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.”

Nov vrstni red TV programov je sledeč:
TV Slo 1, TV Slo 2, Planet TV, Planet TV Plus, Planet TV 2, HBO, Nova 24 TV, Nova 24 TV 2, TV 3, D Kino, Pop TV in Kanal A. Gold TV se po novem nahaja na poziciji 24, Golica TV pa na poziciji 25.

Poleg tega pa je Telekom Slovenije vsem uporabnikom s hitrostjo nad 6 Mbps združil SD in HD kanale. To pomeni, da bodo vsi TV programi na začetnih pozicijah v HD kvaliteti in jih ne boste potrebovali več iskati na višjih pozicijah.

Deli članek