Tako kot lansko leto, bomo tudi letos Slovenci dobili turistične bone, po trenutno dostopnih informacijah naj bi bili na voljo nekje sredi Julija, saj je zakon še v medresorskem usklajevanju. Je pa znanih že kar nekaj podrobnosti, kakšna bo vrednost in kje se bo lahko koristilo bone.

Turistični boni

Vrednost turističnih bonov bo konkretno manjša kot lansko leto. Znesek bo enak za odrasle kot tudi otroke, in sicer je to 50 €.

Je pa seznam storitev, kjer bo mogoče uporabiti nove turistične bone precej razširjen. Po trenutno znanih informacijah, se bo bone lahko uporabilo v gostinstvu, športu, rekreaciji in kulturi (poleg prenočišča in zajtrka, kot je bilo lansko leto). Pod to spadajo npr.: Hrana in pijača, obiski prireditev, obisk živalskega vrta, muzejev, najem športne opreme itd. Veljavnost bonov bo do konca tega leta.

Če še niste izkoristili lanskoletnega bona, vam ta prav tako velja do konca tega leta. Na voljo imate 200 € za odrasle in 50 € otroci, izkoristite ga lahko za prenočišče in zajtrk. Več informacij glede novih turističnih bonov bo znanih v prihodnjih dneh.

Deli članek