Za najnovejšo igralno konzolo podjetja Sony – PlayStation 5 je zanimanja že od samega začetka več, kot jih uspejo izdelati. Podatek, ki je pred dnevi prišel v javnost razkriva, da je bilo prodanih že več kot 7.8 milijona igralnih konzol, očitno še vedno premalo, saj le-teh še ni mogoče dobiti v redni prodaji.

PlayStation 5

Ker je za igralno konzolo PlayStation 5 ogromno zanimanja, so na delu tudi preprodajalci. Oni kupijo igralno konzolo po navadni ceni, ki je 499 €, preprodajo pa jo tudi za 700 € (ko je PS5 izšel, so se cene gibale tudi po 1.000 €). Logična poteza, saj je na ta račun marsikdo zelo dobro zaslužil, če je preprodal samo eno konzolo.

Če se odločate za nakup igralne konzole PlayStation 5 in je vaš namen preprodaja, raje trikrat premislite, če se vam bo to izplačalo. Če pa jo želite kupiti za lastno uporabo, raje še malo počakajte, saj bo ta najverjetneje prav kmalu na voljo v večjih količinah. Sony bo namreč povečal proizvodnjo igralne konzole PlayStation 5.

To naj bi dosegli s pripravo novega procesorja. Medtem ko je zdajšnji procesor AMD izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije, bo novi izdelan s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Uporaba naprednejše proizvodne tehnologije bo namreč omogočala izdelavo več procesorskih jeder na eni silicijevi plošči, kar posledično pomeni več procesorjev. Prvi procesorji naj bi bili pripravljeni za vgradnjo v igralno konzolo PlayStation 5 že proti koncu tega leta.

Deli članek