Po 20 letih, bo največji športni Italijanski dogodek Giro D’Italia ponovno potekal tudi skozi Goriška Brda. Letošnje leto bo skupaj že 104. izvedba. Začela se je 8. Maja v Milanu, zaključila pa se bo 30. Maja v Torinu.

Rebula Cerovo

15. etapa Gira d’Italia, ki bo na sporedu 23.5.2021, bo kolesarje vodila skozi Brda in prav v Cerovem jih čaka najtežja preizkušnja, saj je tam naklon trase kar 25 %.

Dogodek Giro D’Italia bo imel tudi dobrodelno noto. Glavnemu organizatorju dogodka, Klet Brda, se je letos kot soorganizator pridružilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Dobrodelno penino rebulo Cerovo so v Kleti Brda napolnili kot poklon letošnji 15. etapi Gira d’Italia, ki gre tudi skozi Brda in katerega največji vzpon je v vasi Cerovo. Delež od prodaje te dobrodelne penine bo Klet Brda namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Penino lahko kupite v vseh vinotekah Kleti Brda

Za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih pa lahko prispevate tudi s poslanim SMS sporočilom na številko 1919, in sicer za donacijo 1 € s ključno besedo SLEPI ali 5 € s ključno besedo SLEPI5.

(VIR: Klet Brda in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica)

Deli članek