A1 Slovenija z mesecem Majem kot tretji mobilni operater v Sloveniji uvaja tehnologijo VoLTE. Prvi je storitev VoLTE ponudil Telekom Slovenije, drugi pa je bil Telemach.

A1 Slovenija

Kaj je VoLTE?

VoLTE (Voice over LTE) omogoča klicanje preko omrežja 4G/LTE. Storitev poleg klicanja prinaša kar nekaj prednosti – manjša poraba baterije na mobilni napravi, hitrejša vzpostavitev zveze, boljša kvaliteta zvoka pri pogovorih in istočasno lahko uporabljate mobilni internet.

Storitev je na voljo brezplačno vsem naročnikom, predplačniki VoLTE trenutno ne morejo uporabljati. Potrebno je še dodati, da VoLTE deluje na zelo omejenem številu naprav, saj jih morajo posebej certificirati. Trenutno so podprti najnovejši telefoni – med njimi so Samsung Galaxy S21, Huawei Mate 40, Nova 5T in Xiaomi Mi Note 10 Lite. S časom pa bodo dodani tudi ostali telefoni, ki storitev VoLTE podpirajo.

Za vklop storitve morate imeti sim kartico, ki podpira LTE (v teh časih jo večina seveda ima), ustrezen telefon ter v nastavitvah vklopljeno opcijo VoLTE. Storitev se bo vklopila samodejno, o tem boste obveščeni z SMS sporočilom.

Deli članek