Ste tik pred tem, da zamenjate ali pa kupite svoj prvi tablični računalnik? Če je vaš odgovor da, bo morda za vas prava prenovljena Amazonova tablica poimenovana Fire HD 10 (2021). Ta za malo denarja namreč ponuja zelo zmogljivo strojno opremo, če gledamo iz vidika povprečnega uporabnika.

Amazon Fire HD 10 (2021)

Tablica je opremljena s 10.1 palčnim zaslonom z resolucijo 1080p. Na voljo sta različici z 32 in 64 GB prostora, lahko pa ga razširite z Micro SD kartico, v kolikor vam notranji prostor ne zadošča. Sistemskega pomnilnika ima 3 GB, procesor pa je 8 jedrni s frekvenco 2.0 gigahercev.

Sprednja kamera je opremljena s tipalom ločljivosti 2 milijona slikovnih točk. Z napolnjeno baterijo boste tablico uporabljali do 12 ur.

Za povezavo v svetovni splet skrbi standard Wi-Fi 802.11 ac (Dual Band), Bluetooth 5.0 pa omogoča, da boste s tablico povezali vaše brezžične slušalke ali prenašali slike in ostale vsebine med napravami. Za tablico boste morali odšteti 150 evrov, kar je glede na navedene specifikacije zelo ugodna cena. Za tiste, ki želite dobiti bolj zmogljivo tablico, je na voljo tudi Plus različica, seveda bo v tem primeru potrebno dodati še nekaj evrov.

Deli članek