Kot smo že pisali pred dnevi je Partis še vedno nedosegljiv. Sporočilo na njihovi strani se do danes ni nič spremenilo. Naša predvidevanja, da bo spletna stran zaživela prejšnji teden so se izkazala za napačna.

Partis

V zadnjih dneh, ko je Partis še deloval je imel registriranih preko 400.000 uporabnikov, naloženo pa je bilo čez 230.000 torrentov. V Sloveniji je to absolutni rekord, saj ga v času, ko je bilo tudi pri nas več torrent strani ni dohitela nobena od njih.

Je sploh možno nadomestiti Partis?

Slovenski trg torrent strani se je zelo zmanjšal. Pred leti je bilo kar nekaj izbire, kot naprimer Slobytes, fileget, Infire in Eurobits. Od teh strani danes ne obstaja nobena več.

Trenutno je v Sloveniji z večjem številom aktivnih uporabnikov na voljo samo en torrent tracker in to je Mojblink.si. Registriranih je okoli 20.000 uporabnikov, naloženih pa je nekaj čez 12.500 torrentov. Številke so v primerjavi s Partisom zelo majhne, a vseeno se stran lepo drži že več let. In ja, ni to tisti Mojblink.com, kot smo ga poznali včasih. Je pa Mojblink.si precej zaprta torrent stran, saj za registracijo potrebujete povabilo, ki ga pošlje nekdo, ki je že registriran na strani.

Obstaja še ena torrent stran z imenom Videoteka.org. Naloženih je nekaj čez 4.100 torrentov, registriranih je približno 2.300 uporabnikov.

Partis je številka ena, ko govorimo o nalaganju vsebin Slovenskih filmskih produkcij, sinhnoriziranih filmih in risankah ter tudi glasbi. Verjetno so nekateri Slovenski ustvarjalci zdaj zelo veseli, ko stran ne dela. Je pa za marsikoga bil Partis dobra “odskočna” deska za promocijo svoje vsebin.

(Foto: Partis.si)

Deli članek