Spotify je ena izmed najbolj priljubljenih storitev na svetu za poslušanje glasbe. Od lanskega poletja je Spotify uradno na voljo tudi v Sloveniji. Glasbo se lahko posluša brezplačno (vendar se vmes predvajajo reklame), ponujajo pa tudi plačljive pakete, kjer dobite neomejen dostop do glasbe brez reklam, lahko neomejeno preskakujete med skladbami in prenesete poljubne skladbe na napravo in jih poslušate brez internetne povezave.

Car Thing

Med ostalimi storitvami, kot je naprimer Deezer ali Youtube Music, se Spotify lahko pohvali z največjim naborom naprav, kjer je možno poslušati glasbo. Poleg računalnika, mobilnih naprav in televizij, je Spotify na voljo v avtomobilih, na igralnih konzolah in še marsikje drugod.

Tokrat se bomo ustavili pri avtomobilih. Novi avtomobili, nekoliko višjega cenovnega razreda, ponujajo ogromno dodatnih storitev – med njimi je tudi dostop do aplikacije Spotify. Po drugi strani pa si ogromno ljudi ne more privoščiti novega avtomobila oziroma da bi za njega odšteli nekoliko več denarja.

Zato je Spotify tu ubral drugačno pot. V ZDA so pred kratkim omejenem številu uporabnikov ponudili posebno prenosno napravo imenovano Car Thing.

Za delovanje je potrebno imeti naročnino na Spotify premium, potem je potrebno povezati telefon in Car Thing preko bluetooth povezave. V zadnjem koraku pa je potrebno povezati še telefon z radiem v avtomobilu. Aja, pa na napajanje ne smemo pozabiti – da bo Car thing deloval, se ga poveže preko 12V napajanja.

Gumbi na napravi omogočajo hitro dostopanje do vaših najljubših seznamov predvajanja. Če pa smo vešči angleškega jezika pa z glasom upravljamo Car thing. “Hey Spotify, play my favorites” ali “play rock” sta dva od številnih glasovnih ukazov.

Za napravo trenutno Američanom ni treba odšteti nič. Trenutna cena znaša 79.99 dolarjev, vendar se v tem znesku obračuna popust. Na voljo je omejeno število naprav po ceni 0 dolarjev, kot že rečeno pa je za delovanje potrebno imeti Premium paket.

Kdaj bo Car thing na voljo tudi v Evropi še ni znano, vsekakor pa bo naprava zelo priročna za marsikoga, ki veliko časa preživi v avtomobilu.

Deli članek