Najbolj priljubljena torrent stran v Sloveniji in na balkanu Partis, je po več kot enem mesecu še vedno nedosegljiva. Požar, ki je izbruhnil v prvi polovici marca v podjetju OVH Cloud, je pustil ogromne posledice številnim podjetjem – med njimi je tudi Partis, saj so imeli pri njih zakupljeno gostovanje.

Partis

Na samem začetku so bile težave pri dostopu do varnostnih kopij, saj ni bilo povsem jasno, če se bo dalo rešiti vse podatke ali samo določen del. Vendar so kasneje sporočili, da so dobili dostop do vseh varnostnih kopij, ki so se – po sporočilu sodeč – prenašale zelo dolgo časa.

In kaj sedaj?

Po več kot mesecu in pol, se sporočilo na spletni strani ni kaj dosti spremenilo. Na strani piše, da prihaja začasna verzija partisa, dokler ne bo narejena nova stran.

Nova stran je zelo dobrodošla. To so obljubljali že pred petimi leti, vendar se do danes stran ni nič spreminjala – oblika strani je stara že več kot 10 let. Je pa zelo težko razbrati iz sporočila, kdaj bo stran dejansko zaživela. “Kmalu bomo z vami.
Upamo, da naslednji teden, če ne bo zapletov. Molimo vsi skupaj. Amen.” Pri tem pa ni naveden noben datum. Sporočilo je bilo objavljeno pred dobrim enim tednom, če sklepamo po tem, naj bi stran zagnali po 19.4.2021.

Bomo videli, upamo na najboljše. 🙂

Deli članek